12 november NVZ congres:

NVZ, branchevereniging voor wassen, reinigen en onderhouden, organiseert op donderdag 12 november een internationaal congres met de titel: Hygiene – the prevention of infectious diseases. Een van de speerpunten van de vereniging is dat zij met haar producten en door middel van voorlichting een actief bijdrage wil leveren aan een goede hygiëne.

In Nederland beschikken wij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel ontwikkelingslanden, over voldoende middelen om een goede hygiëne tot stand te brengen. Desondanks hebben we nog jaarlijks te maken met meer dan 600.000 besmettingen met het Norovirus, zijn er naar schatting 50.0000 gevallen van acute gastroenteritis ten gevolge van Salmonella en 80.000 ten gevolge van Campylobacter.

Ondanks dat het belang van een goede hygiëne velen duidelijk is, worden we in praktijk geconfronteerd met het feit dat het met de hygiëne steeds slechter gaat. Onder andere ten gevolge van allerlei bezuinigingen worden ziekenhuizen, scholen en zorginstellingen steeds viezer. Er zijn voldoende middelen en methodes beschikbaar om in ziekenhuizen besmetting met multiresistente organismen te voorkomen, maar desondanks komen ze helaas nog regelmatig voor.

Naast de hierboven geschetste problemen worden we steeds vaker geconfronteerd met nieuwe ziekten die onverwacht elders in de wereld opduiken, zoals SARS en Ebola. Met de reisfrequentie van de moderne mens verspreiden deze nieuwe ziekten zich gemakkelijker en in een korte tijd over de wereld. Dit maakt een goede hygiënestrategie uiterst belangrijk om infecties te voorkomen.

Het NVZ congres is bedoeld om opnieuw de principes en het belang van hygiëne in de 21e eeuw onder de aandacht te brengen. Het congres Hygiene – the prevention of infectious diseases vindt plaats op woensdag 12 november van 09.30 uur tot 16.00 uur in De Reehorst in Ede. Aanmelden kan via deze link.

Over NVZ
De NVZ is de branchevereniging van producenten en importeurs van was- reinigings- onderhouds-, en desinfectiemiddelen, zowel bestemd voor de consumentenmarkt als voor professioneel gebruik. De vereniging heeft 52 leden en vertegenwoordigt een omzet van zo’n € 1,2 miljard. Onze leden dragen dagelijks bij aan een schoon en gezond Nederland, waardoor welzijn en volkgezondheid op een hoog peil kunnen blijven.

Bron:SchoonmaakJournaal