OSB

De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de werkgeversorganisatie van de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Wij behartigen de belangen van onze 300 leden, die met 120.000 medewerkers 70% van de totale omzet van de markt realiseren. Bedrijven die zich voornamelijk op de zakelijke markt richten zoals de schoonmaak van kantoren, glazenwassen, gevelbehandeling, calamiteitenreiniging, treinen, vliegtuigen, scholen en reiniging in de voedingsmiddelenmiddelenindustrie.

Werken aan een sterke en aantrekkelijke branche
Al ruim 30 jaar werken we als OSB aan een sterke en aantrekkelijke branche, waarbij integriteit, betrouwbaarheid, transparantie en kwaliteit onze speerpunten zijn. Onze bestuurders zijn allemaal ondernemers uit de branche, zowel van grote bedrijven als MKB-bedrijven en staan onder voorzitterschap van Piet Adema.

Een dynamisch netwerk
De schoonmaak- en glazenwassersbranche is heel dynamisch. Dat komt onder meer door de diverse ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, imago, veiligheid en milieu. Tal van organisaties hebben op de een of andere manier met onze branche te maken. Onze leden staan hierin centraal, en kunnen op ons rekenen als het gaat om het behartigen van hun collectieve en individuele belangen. Om dit goed te kunnen doen, is het nodig contact te onderhouden en samen te werken om zo gezamenlijke doelstellingen te realiseren. Het draait dus om netwerken waarbij OSB graag het voortouw neemt.

Het OSB-Keurmerk: kwaliteit en betrouwbaarheid
OSB-leden moeten zich houden aan strenge eisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, de gedragscode schoonmaakbranche, veiligheid op de werkvloer en schoonmaakspecifieke zaken.  OSB-leden moeten vanaf 1 januari 2013 in het bezit zijn van het OSB-Keurmerk. Een keurmerk dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
www.osb-keurmerk.nl